Bendrieji maisto produktų ženklinimo reikalavimai
Bendruosius reikalavimus maisto produktų ženklinimui nustato:
- 2011 m. spalio 25 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (ES) Nr. 1169/2011 dėl informacijos apie maistą teikimo vartotojams, kuriuo iš dalies keičiami Europos Parlamento ir Tarybos reglamentai (EB) Nr. 1924/2006 ir (EB) Nr. 1925/2006 bei kuriuo panaikinami Komisijos direktyva 87/250/EEB, Tarybos direktyva 90/496/EEB, Komisijos direktyva 1999/10/EB, Europos Parlamento ir Tarybos direktyva 2000/13/EB, Komisijos direktyvos 2002/67/EB ir 2008/5/EB bei Komisijos reglamentas (EB) Nr. 608/2004 (OL 2011 L 304, p. 18) su paskutiniais pakeitimais, padarytais2013 m. lapkričio 22 d. Komisijos deleguotuoju reglamentu (ES) Nr. 78/2014 (OL 2014 L 27, p. 7). Šio reglamento nuostatos taikomos nuo 2014 m. gruodžio 13 d.
- Lietuvos higienos norma HN 119:2014 „Maisto produktų ženklinimas“, patvirtinta Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2014 m. lapkričio 24 d. įsakymu Nr. V-1213;
- Lietuvos Respublikos ūkio ministro 2014 m. birželio 11 d. įsakymu Nr. 4-376 patvirtintos Prekių ženklinimo ir kainų nurodymo taisyklės.
Daugiau informacijos apie maisto produktų ženklinimą galima rasti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos interneto tinklalapyje www.vmvt.lt.